Борбата с рака е цел номер 1 за бъдещия здравен комисар на ЕС

Европейските граждани трябва да се лекуват качествено
12 сеп 2019 21:05,
11
Борбата с рака е цел номер 1 за бъдещия здравен комисар на ЕС
Снимка: Reuters

Разработването на Европейска стратегия за борба с рака, която да помогне на държавите-членки на ЕС да подобрят превенцията и грижите за онкоболните, е сред най-важните цели, които си поставя предложената за нов европейски комисар по здравеопазването Стела Кириакидис от Кипър, предаде БНР.

Още по темата

Здравеопазването е приоритет за новата Европейска комисия, „за да можем наистина да постигнем най-високите нива на безопасност и здраве на европейските граждани“, посочи Стела Кириакидис в първото си изявление след обявяването на предложенията за нов състав на Европейската комисия.

Ангажиментът за представяне на Европейска стратегия за борба с рака бе високо оценен от европейски здравни институции и неправителствени организации. Изпълнителният директор на Европейската агенция за борба с рака (ECCO) Майк Мориси заяви, че „това е послание, което всички европейски граждани ще се радват да чуят“.

Първите реакции приветстват и избора именно Стела Кириакидис да поеме този портфейл като едно от разпознаваемите лица в европейски мащаб в областта на здравеопазването, с много активна роля в профилактиката на рака в Кипър и Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
4
 
! Отговори
Питам преди 4 години
Путин какво казва за борбата с рака , или го интересува само борбата със САЩ ?
9
0
 
5
 
! Отговори
МерКаБа преди 4 години
Ракът е индустрия за милиарди, животът на хората е много повече в собствените им ръце отколкото в ръцете на традиционната фармацевтична индустрия и медицина, която просто удължава агонията на болните, убива надеждата им за изцеление и скачва останалото от имунната с-***. Лекарство са създали още в края на 60те.Ако искаха досега щяха да го направят общодостъпни. Има и достатъчно алтернативни източници на лечение и много по надеждни от химио и лъчетерапия, има достатъчно и информация по темата.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борбата е ЗА пари, а не СРЕЩУ рака!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом има агенция, ще чакаме много дълго! То и с екологията е така - колкото повече еколози, толкова повече пари, толкова по-зле става!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тия изкуствени зеленчуци и плодове натъпкани с химикали има доста да се борят
5
1
 
3
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Урсула : 2050 година , ще има лек и всички ще живеем вечно
4
1
 
9
 
! Отговори
EU nonsense преди 4 години
А в същото време заради двойните стандарти в някои страни-членки се внасят храни с канцерогенни добавки.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напълно съгласен, тва е брутално лицемерие. Ще внедряват 5G пък ще се борят с рака. Добавките в храните -подобрители, овкусители, консерванти, подсладители, хормони всичко това води до *** на клетките. Едва ли има много места в ЕС където се продава чиста храна
2
0
 
5
 
! Отговори
бг преди 4 години
ЕС са лицемери. Искат да ви унищожат по-бързо.
1
0
 
5
 
! Отговори
рфл преди 4 години
Забранява химията в храните, спира автомобилите, въвежда се данък затлъстяване като в Нова Зеландия, проблема е решен. Само че смее ли, зад трибуната е едно, като трябва да натисне фирмите е друго. Раците са 99% превенция, изключване от диетата и начина, не хапчета, хапчетата на никой не са помогнали. Единственото хапче днес е антибиотика, витамините и при някои състояния хормони, обезболяващи след травми. Всичко друго в аптеката е излишно.